Calendar

nov
17
za
2018
Disco Party 70’s 80’s and 90’s @ Get Rhythm
nov 17 @ 20:30 – nov 18 @ 02:00

DISCO PARTY bij Get Rhythm  gaat op Zaterdag 17 November 2018 @ 20:30 uur terug in de tijd met 70’s 80’s en 90’s is een avondvullend spetterend feest, een avond “los gaan” in een ongedwongen sfeer. Het is een feest waar je heen gaat, puur voor de gezelligheid Je gaat uit in een ongedwongen sfeer, met leuke mensen, met de beste dansbare muziek met videoclip met DJ Jimmy.

Entree gratis,
leeftijd 18 plus.
Nikkelstraat 41, 2984AM Ridderkerk.

nov
18
zo
2018
Open Podium met Verginia Plain, The Arthurs, The Monsou Brothers @ Get Rhythm
nov 18 @ 14:00 – 18:30

VERGINIA PLAIN

DYNAMISCHE DREAM ROCK UIT NEDERLAND

Verginia Plain werd in het voorjaar van 2018 geboren en werd opgericht door toetsenist en componist George van Olffen (Secret Sounds, Moonflower, Kingfisher Sky) en zanger Kristyle Verginia Gooding (Resistor) voegde nieuwe geluiden toe met haar dynamische stem. Vernoemd naar een lied van Roxy Music en de tweede naam van de zanger, Verginia Plain zag het licht van de dag.

Gedreven door hun grote passie voor muziek, componeren en songwriting en de intense wens om nieuwe muzikale wegen te effenen, werd de basis gelegd voor wat later de Dynamic Dream Rockband Verginia Plain werd. Onder begeleiding van leadgitarist Martijn de Zeeuw en Hylke Warners (bas) is de reis begonnen.

Het repertoire ontstond rond de liederen van George van Olffen en de filosofische, poëtische teksten van Kristyle Verginia. Hun geluid neigt dynamisch, solide en een beetje melancholisch te zijn. Maar er is meer dan wat op het eerste gezicht lijkt en ook het op rotsen georiënteerde oor: diegenen die zorgvuldig naar de teksten luisteren, ontdekken dat er meer onder het oppervlak van deze rockband is. Metaforen worden vaak gebruikt om dingen te beschrijven: verhalen over ontberingen bij het nastreven van groei en zure tijden. Bijvoorbeeld, “Forest”, hun tweede lied, is het best te vergelijken met Chinese Bamboo: strijd is een manier om ergens te komen en de behoefte aan geduld en motivatie om te groeien is onvermijdelijk, maar toch vruchtbaar. Niemand leeft voor altijd, en iedereen komt uit een andere levenswandel. Maar is het leven echt wat we denken dat het is? Hoe zit het met onze overtuigingen? “Labyrinth”, hun eerste lied, overweegt deze vraag.

MONSOU BROTHERS

Dit jonge talentvolle duo speelt en zingt eigen repertoire.
De oudste van de twee, Daniel Monsou, heeft een fantastische debuut EP met stevig rockmateriaal,
uitgebracht begin dit jaar. Daniel speelde alle instrumenten zelf live in: drums, bas, gitaar en keyboards. Een one man band!

Zijn jongere broer, Lenny Monsou, is net 15 geworden en heeft onder zijn artiestennaam Starman al een EP’s met eigen songs uitgebracht.
Ook Lenny speelt alle instrumenten zelf.

Het leek dan ook niet meer dan logisch om de broederlijke krachten te bundelen en samen hun eigen liedjes ten gehore te brengen in een semi-akoestische versie, af en toe afgewisseld met een cover van een van hun helden.

 

 

 

THE ARTHURS

“The Arthurs zet met ‘When I’m Sane’ een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals….
Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!” (Popunie albumrecensie, juni 2017)

The Arthurs is een indie rock band, opgericht door liedjesschrijver en zanger Robin den Drijver. In juni 2017 bracht de band debuutalbum ‘When I’m Sane’ uit.
Naast zanger en gitarist Den Drijver bestaat de formatie uit drumster Jetske Blonk, bassist Sander Klarenbeek en de Ierse lead-gitarist Neil ranleese.

De band maakt melodieuze, rauwe indie rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige,
soms psychedelische composities met invloeden van bands als The Doors, The Smiths, Nirvana, Pixies en Sparklehorse. Echter,
The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.

De band werkt momenteel aan de opvolger van debuutalbum ‘When I’m Sane’, welke zeer lovende recensies kreeg.
In het voorjaar van 2018 brengt de band eerst nog een live album uit. The Arthurs is een zeer ambitieuze band, met een goede live reputatie die regelmatig door menig aanschouwer een grote toekomst werd voorspeld!

nov
24
za
2018
Muziekavond voor KIKA @ Get Rhythm
nov 24 @ 20:30 – nov 25 @ 01:00

The Wild Weeping Willies

The Wild Weeping Willies is een dampende rockband, opgericht begin 2007.Een strakke coverband, die zich bedient van alle goeie muziek die er de laatste pakweg vijftig jaar is gemaakt. Jarenlange ervaring gecombineerd met onvermoeibaar enthousiasme, en een flinke dosis rock! The Willies spelen oude en zeer jonge rock classics die op verantwoorde wijze verwillied worden, waardoor knallende versies het podium afrollen, van Black Sabbath, Deep Purple tot Black Crowes en Foo Fighters. Kom deze opzwepende rockbeesten zien en ervaar de real Willy-Feeling!!!!

 

GetCovered

GetCovered is een Rotterdamse coverband die al vanaf 2008 rock en popmuziek speelt, met hier en daar wat soul en funk.
De band is ontstaan uit de ruïnes van de bands “Say No More” en “Bloody Mary”, aangevuld met vers bloed.
Op de uitgebreide playlist van GetCovered staat muziek van onder andere Gary Moore, The doobie Brothers, Anouk en Melissa Etheridge.

Na diverse personele wisselingen bestaat de band nu uit: 
Eric Flach –Drums
Paul Brand – Bass
Cor van der Leeuw – Gitaar, Mondharmonica, Zang
Marco Mollenbrok – Gitaar, Zang
Ellen Brand – Zang, Koeie-bel, Tamboerijn

Lekker Belangrijk?!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, tekst

Lekker Belangrijk?! is in 2007 opgericht en sinds 2012 in de huidige bezetting. De band bestaat uit 6 man en speelt rock covers uit de jaren 80 en daarna, strak bombastisch en een tikkeltje ingetogen, beloven ze. Naast publieksfavorieten spelen ze ook nummers die minder voor de hand liggen, maar wel meteen het “ O ja “ gevoel oproepen. De ervaren rockers leunen onder meer op Johnny cash, Elvis Presley, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis. Ook schuwen ze het nieyt hun vertilking te laten horen van The Stones, Beatles en CCR.

De toegang is gratis, maar we verwachten wel een vrijwillige bijdrage van de bezoekers voor de Stichting

Programma:
20:30 Cash Unreal (solo-artiest Alex / country-style)
21:30 Wild Weeping Willies
22:30 GetCovered
23:30 Lekker Belangrijk?!

dec
24
ma
2018
Rocking Xmas Disco Party @ Get Rhythm
dec 24 @ 20:30 – dec 25 @ 02:00

ROCKING XMAS PARTY bij Get Rhythm  gaat op Maandag 24 December 2018 @ 20:30 uur met een lekkere hapje en een drankje terug in de tijd met 70’s 80’s en 90’s is een avondvullend spetterend feest, een avond “los gaan” in een ongedwongen sfeer. Het is een feest waar je heen gaat, puur voor de gezelligheid Je gaat uit in een ongedwongen sfeer, met leuke mensen, met de beste dansbare muziek met videoclip met DJ Jimmy.

Entree € 5,=
leeftijd 18 plus.
Nikkelstraat 41, 2984AM Ridderkerk.

KLIK HIER om uw Ticket te bestellen