Open Podium met Verginia Plain, The Arthurs, The Monsou Brothers

Wanneer:
18 nov 2018 @ 14:00 – 18:30
2018-11-18T14:00:00+01:00
2018-11-18T18:30:00+01:00
Waar:
Get Rhythm
Nikkelstraat 41
2984 AM Ridderkerk
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Get Rhythm
0180432717

VERGINIA PLAIN

DYNAMISCHE DREAM ROCK UIT NEDERLAND

Verginia Plain werd in het voorjaar van 2018 geboren en werd opgericht door toetsenist en componist George van Olffen (Secret Sounds, Moonflower, Kingfisher Sky) en zanger Kristyle Verginia Gooding (Resistor) voegde nieuwe geluiden toe met haar dynamische stem. Vernoemd naar een lied van Roxy Music en de tweede naam van de zanger, Verginia Plain zag het licht van de dag.

Gedreven door hun grote passie voor muziek, componeren en songwriting en de intense wens om nieuwe muzikale wegen te effenen, werd de basis gelegd voor wat later de Dynamic Dream Rockband Verginia Plain werd. Onder begeleiding van leadgitarist Martijn de Zeeuw en Hylke Warners (bas) is de reis begonnen.

Het repertoire ontstond rond de liederen van George van Olffen en de filosofische, poëtische teksten van Kristyle Verginia. Hun geluid neigt dynamisch, solide en een beetje melancholisch te zijn. Maar er is meer dan wat op het eerste gezicht lijkt en ook het op rotsen georiënteerde oor: diegenen die zorgvuldig naar de teksten luisteren, ontdekken dat er meer onder het oppervlak van deze rockband is. Metaforen worden vaak gebruikt om dingen te beschrijven: verhalen over ontberingen bij het nastreven van groei en zure tijden. Bijvoorbeeld, “Forest”, hun tweede lied, is het best te vergelijken met Chinese Bamboo: strijd is een manier om ergens te komen en de behoefte aan geduld en motivatie om te groeien is onvermijdelijk, maar toch vruchtbaar. Niemand leeft voor altijd, en iedereen komt uit een andere levenswandel. Maar is het leven echt wat we denken dat het is? Hoe zit het met onze overtuigingen? “Labyrinth”, hun eerste lied, overweegt deze vraag.

MONSOU BROTHERS

Dit jonge talentvolle duo speelt en zingt eigen repertoire.
De oudste van de twee, Daniel Monsou, heeft een fantastische debuut EP met stevig rockmateriaal,
uitgebracht begin dit jaar. Daniel speelde alle instrumenten zelf live in: drums, bas, gitaar en keyboards. Een one man band!

Zijn jongere broer, Lenny Monsou, is net 15 geworden en heeft onder zijn artiestennaam Starman al een EP’s met eigen songs uitgebracht.
Ook Lenny speelt alle instrumenten zelf.

Het leek dan ook niet meer dan logisch om de broederlijke krachten te bundelen en samen hun eigen liedjes ten gehore te brengen in een semi-akoestische versie, af en toe afgewisseld met een cover van een van hun helden.

 

 

 

THE ARTHURS

“The Arthurs zet met ‘When I’m Sane’ een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals….
Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!” (Popunie albumrecensie, juni 2017)

The Arthurs is een indie rock band, opgericht door liedjesschrijver en zanger Robin den Drijver. In juni 2017 bracht de band debuutalbum ‘When I’m Sane’ uit.
Naast zanger en gitarist Den Drijver bestaat de formatie uit drumster Jetske Blonk, bassist Sander Klarenbeek en de Ierse lead-gitarist Neil ranleese.

De band maakt melodieuze, rauwe indie rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige,
soms psychedelische composities met invloeden van bands als The Doors, The Smiths, Nirvana, Pixies en Sparklehorse. Echter,
The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.

De band werkt momenteel aan de opvolger van debuutalbum ‘When I’m Sane’, welke zeer lovende recensies kreeg.
In het voorjaar van 2018 brengt de band eerst nog een live album uit. The Arthurs is een zeer ambitieuze band, met een goede live reputatie die regelmatig door menig aanschouwer een grote toekomst werd voorspeld!

Leave Comment