Open Podium, met een optreden van de band KAE en VERGINIA PLAIN

Wanneer:
18 nov 2018 @ 14:00 – 18:00
2018-11-18T14:00:00+01:00
2018-11-18T18:00:00+01:00
Waar:
Get Rhythm
Nikkelstraat 41
2984 AM Ridderkerk
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Get Rhythm
0180432717

1e band is KAE

Kenmerkend voor de muziek van Kae zijn de contrasten binnen de songs,
de harmonieën en de paradoxale, soms politiek getinte songteksten.
Aan de basis voor de inspiratie van de songs staan bands als Sparks, Genesis, Talk Talk en Morrissey.
Laatstgenoemde plaatste onlangs een rendition van Ganglord,
een song van Morrissey en gezongen door Korine op zijn website.
Een grote eer voor de zangeres.

*Er is op deze middag nog plaats voor een 2e band, opgeven bij Anke of Appie.

 

 

 

 

 

2e band is VERGINIA PLAIN

DYNAMISCHE DREAM ROCK UIT NEDERLAND

Verginia Plain werd in het voorjaar van 2018 geboren en werd opgericht door toetsenist en componist George van Olffen (Secret Sounds, Moonflower, Kingfisher Sky) en zanger Kristyle Verginia Gooding (Resistor) voegde nieuwe geluiden toe met haar dynamische stem. Vernoemd naar een lied van Roxy Music en de tweede naam van de zanger, Verginia Plain zag het licht van de dag.

Gedreven door hun grote passie voor muziek, componeren en songwriting en de intense wens om nieuwe muzikale wegen te effenen, werd de basis gelegd voor wat later de Dynamic Dream Rockband Verginia Plain werd. Onder begeleiding van leadgitarist Martijn de Zeeuw en Hylke Warners (bas) is de reis begonnen.

Het repertoire ontstond rond de liederen van George van Olffen en de filosofische, poëtische teksten van Kristyle Verginia. Hun geluid neigt dynamisch, solide en een beetje melancholisch te zijn. Maar er is meer dan wat op het eerste gezicht lijkt en ook het op rotsen georiënteerde oor: diegenen die zorgvuldig naar de teksten luisteren, ontdekken dat er meer onder het oppervlak van deze rockband is. Metaforen worden vaak gebruikt om dingen te beschrijven: verhalen over ontberingen bij het nastreven van groei en zure tijden. Bijvoorbeeld, “Forest”, hun tweede lied, is het best te vergelijken met Chinese Bamboo: strijd is een manier om ergens te komen en de behoefte aan geduld en motivatie om te groeien is onvermijdelijk, maar toch vruchtbaar. Niemand leeft voor altijd, en iedereen komt uit een andere levenswandel. Maar is het leven echt wat we denken dat het is? Hoe zit het met onze overtuigingen? “Labyrinth”, hun eerste lied, overweegt deze vraag.

Leave Comment